Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Americký jablečný pie

0.0
Americký jablečný pie

Potřebné ingredience

200 g polohrubé mouky, 100 g hladké mouky, 40 g cukru krupice, 190 g studeného másla, cca 80 ml studené vody, 600 g oloupaných a nakrájených jablek, 50 ml vod, skořice, lžíce citronové šťávy, cukr krupice podle chuti – plus mínus 40 g

Postup přípravy

Oba druhy mouky smícháme na válu, přidáme cukr a na kostičky nakrájené studené máslo. Začneme vše rukama zpracovávat a po částech přiléváme studenou vodu. Těsto vypracujeme velmi rychle, než máslo úplně povolí a těsto se začne lepit na ruce. Bochánek těsta zabalíme do potravinové folie a dáme odležet do lednice cca. na hodinu. Mezitím si oloupeme a na kostičky nakrájíme jablka. Jablka nasypeme do nepřilnavé pánve, přilijeme 50 ml vody, přidáme skořici, citronovou šťávu a cukr. Vše zahřejeme a dusíme spolu cca. 10 minut, než jablka trochu nezměknou. Jablka odstavíme a necháme vychladnout. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a na pomoučněném vále rozválíme tak, abychom dostali kolo větší, než je koláčová forma. Těstem vyložíme formu a nožem odkrojíme těsto, které z formy přečnívá. Na těsto navrstvíme jablečnou směs, vyválíme zbylou 1/3 těsta, zakryjeme jablečnou směs a opět odkrojíme přebytky. Ze zbytků těsta uhněteme kuličku, kterou pomoučníme, vyválíme na tenký plát a můžeme z ní vykrajovátky vyrobit ozdoby, kterými poklademe vršek koláče. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 220 C asi 30 minut, potom koláč zakryjeme alobalem a pečeme ještě asi 20 minut. Každá trouba je jiná, proto případně přizpůsobte čas pečení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie